perjantai 31. heinäkuuta 2015

SadonkorjuuParvekkeella länteen on nyt sadonkorjuun aika. Ensimmäiset mansikat on jo syöty, ja lisää kypsyy yllättävän hyvää vauhtia. Olen tosi mielissäni, koska viime vuonna mansikanviljely epäonnistui niin totaalisesti.Ja tietysti olen mielissäni myös siksi, että kasvatin tämän mansikan siemenestä asti! Keväällä kun googlailin aihetta, aika harva oli onnistunut.


Parvekkeeni näyttää sopivan erityisen hyvin yrttien kasvatukseen. Ei ollutkaan yllätys, että tänäkin vuonna basilikasta kasvoi saunavihdan kokoinen puska. 0,75 litran kokoinen pakasterasia tuli ihan täyteen lehtiä. Saan todennäköisesti vielä toisenkin basilikasadon, sillä jätin ruukkuun paljon pieniä alkuja.


Kuvassa näkyvä sininen purkki ei riittänyt oreganolle - kahdesta oreganoruukusta kertyi puoli litraa pakastettavaa. Saan todennäköisesti niistäkin vielä toisen sadon. Kyntelistä ja timjamista en ole niin varma. Niiden sadonkorjuulla ei ole vielä kiire, koska kukkanppuja ei ole ilmaantunut. Tarkkailen tilannetta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti