maanantai 13. heinäkuuta 2015

Onnistuin! Hajuherne kukkii!


Taimikasvatus onnistui: ensimmäiset hajuherneen kukat ovat auenneet Parvekkeella länteen! Ne ovat vieläpä valkoisia, suosikkiväriäni. Ja tuoksuvat huumaavasti, kuten kuuluukin.


Nyt, kun tunnistan nuput, huomaan, että kukkia on tulossa ihan mukavasti lisää. Nuppuja ovat kaikki nuo alaspäin taipuvat versonpäät. Useita kukkanuppuja on kuitenkin myös kuivunut ja kuihtunut syystä, jota en tiedä. Kirvat ehkä? En ole kuitenkaan nähnyt kirvoja näiden kasvien kimpussa.


Hajuherneseinämäni on nyt noin 140-150 cm korkea. Osan kasveista piti olla matalaa lajiketta, mutta ei sitä kyllä taimista huomaa. Kaikki ovat kurottaneet kohti ikkunaa ja levittäytyneet tasaisesti sen pintaan riippumatta siitä, kumpaan viljelylaatikon riviin istutin taimen.


Tässä ensimmäiset avautuneet terälehdet.


Seuraavana aamuna näkyvissä oli jo hieman enemmän.


Tänään avoinna on kaksi kukkaa. Hajuherne näyttäisi kuuluvan lajeihin, jotka ovat parhaimmillaan in real life katseltuina ja nuuhkittuina. Kuvissa loistavat ihan toiset lajit. Lupaan silti lisää kuvia, kun vaaleanpunaiset, liilat, violetit, pinkit ja punaiset kukat avautuvat.2 kommenttia:

  1. Onnea! Se on kyllä mahtava fiilis, kun saa kukkimaan ihanan kasvin, jonka on itse siemenestä kasvattanut :)

    VastaaPoista