maanantai 14. huhtikuuta 2014

Riippuvat puutarhat

Ajattelin alun perin ihan vain simppelisti laitattaa parvekkeen kattoon koukkuja , joihin ripustaisin amppeleita. Mutta nykyään on tarjolla monenlaista. Stockmannilla näin myynnissä laatikon, johon voi laittaa neljä ruukkua ja nostaa sitten seinälle. Kasvit kasvavat siis suoraan kohti katsojaa.


Yllä näette ruutukaappauksen Ikean tämän kesän kesäkuvastosta. Jos katsotte tarkkaan, näette otsikon "Kesällä koti kasvaa ulos" alla metallitangon. Valkoisten paitojen alapuolella näette rivin amppeleita, jotka riippuvat siitä tangosta. Tankona voi varmaan käyttää vaikka mopin tai harjan vartta. Jos katossa on koukkuja, tangon voi ripustaa rautalangalla tai amppeliketjulla koukkujen varaan.

Tämä leike on Ikean keittiökuvastosta. Näettekö nuo tiiliseinällä olevat metallinväriset ja mustat tangot, joihin on kiinnitetty S-koukuilla kaikenlaista? Toimii varmasti myös parvekkeella. Tuohon mustaan tankosarjaan jopa liittyy kukkapurkin näköisiä ruokailuvälinekippoja, joissa tulee mukana välineet tankoon kiinnitystä varten. Näitä minulla on jo odottamassa kiinnitystä.Koukkuihin kiinnitettyjen vaijerien tai köysien varaan voi ripustaa myös hyllyn (kuva sisustusopas.com. johon se on löytynyt Pinterestistä). Ripustettu hylly tosin toimii kuin keinu/kiikku eli  kun vaijereita vähän tönäisee, hyllylle aseteltu kukkaruukku voi pian olla lattiassa säpäleinä. Tähän on ratkaisu, jota on esitelty esimerkiksi alla olevasta linkistä aukeavassa blogissa.

 Visuaalisesti vaativaJohtaakohan Biolanin Ilo-kasvatussarjan amppelin idea samalle sylttytehtaalle? Vaikea sanoa. Hyvät ideat keksitään usein monessa päässä samaan aikaan. Tässä on lisäksi ideaa kehitetty hieman pidemmälle. Samoja ruukkuja voi ripustaa myös seinälle. Sitäkin varten Biolanilla on oma teline:
Valitsin tämän kuvan, koska teline näkyy siinä selvimmin. Telineen voi kiinnittää myös pystyyn tai vinoon, jolloin kukkaruukut tulevat päällekkäin tai vinoittain. Nuo hanalliset ruukut ovat orkidearuukkuja, nerokas keksintö! Jos joskus vielä saan vaivoikseni orkidean (minusta on tylsää, kun niiden melkein muovisen näköiset kukat kestävät ikuisesti) niin hankin sille tällaisen ruukun. Nuo muutkin ruukut ovat altakastelevia, erinomainen etu laiskan naisen parvekkeella. Harmi vain, että nämä hienoudet eivät sovi uuden parvekkeeni tyyliin.Kekkilän lähinnä vastaava tuote näyttää tältä: Parvekepuutarha-niminen tuote sisältää kolme ruukkupidikettä, jotka voi luonnollisesti kiinnittää seinään mille kohtaa tahtoo. Muodon ideana on se, että ruukun väri jää näkyviin, jolloin vaikutelma ei ole yhtä kliininen kuin Biolanin amppeliversiossa.Niin, kukan voi ripustaa roikkumaan myös alaspäin. Tällaisen Boskke Sky Planter -ruukun voi tilata esimerkiksi Finnish Design Shopista tai Coolstuff-nettikaupasta.

P.S. Osasin siis kaapata ruudulta kuvan pdf:stä, muuntaa sen jpg:ksi ja sitten vielä rajata! Vautsivau! Aina oppii uutta hakkeroinnin saralla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti