lauantai 11. heinäkuuta 2015

Pieni ja hento oteHankin kesäpikkusydämen viime vuoden keväällä hentoisena taimena, joka oli tuettu kahdella kepillä ja vihreällä villalangalla. Alba, se sen nimi oli, kukki 4-5 kukkavarrella ja lakastui aika nopeasti, muistaakseni jo heinäkuun alussa. Kukkien tuoksu oli hento, mutta suloinen. Kasvi oli silmäteräni.


Päätin kokeilla sen talvettamista, ja onnistuinkin. Tänä kesänä pikkusydän kasvatti leveän, pyöreän ruusukkeen, jolla se ankkuroitui tukevasti maahan. Lehtiä tuli runsaasti.


Tässä viljelylaatikon pääty noin kuukausi sitten. Tällä hetkellä pikkusydän paran kukat pilkottavat vain vaivoin ruusupavun lehtien takaa, ja hajuherneet muodostavat vihreän seinän sen ja auringon väliin. (Valkoiset kukat palavat valokuvassa poikkeuksetta puhki, jos käyttää automaattisäätöjä.)


 Kukkavanoja on ainakin tuplasti viimevuotiseen verrattuna.Puutarhassa pikkusydän leviää helposti tiheiksi kasvustoiksi. Minunkin juurakkoni tuotti alunperin keväällä kaksi taimea, mutta toisen vei halla.


Oletteko samaa meltä, että valkoinen pikkusydän on herkempi ja kauniimpi kuin tämä punainen? Tiheänä kasvustona punainen on kuitenkin kaunis kukkapenkin reunuskasvi, kenties näyttävämpi kuin sama valkoisena.


2 kommenttia:

  1. Oi, molemmat ovat niin kauniita! Ihastuttavat kuvat!
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin Sara! Nuo punaiset pikkusydämet kasvavat maalla äitini puutarhassa, valkoiset ovat kaupunkilaisserkkuja :)

    VastaaPoista