lauantai 27. kesäkuuta 2015

Mansikka kukkii
Jei! Onnistuin sittenkin kasvattamaan siemenestä yhden mansikan. Siis kasvin, marjoista ei tietenkään vielä ole tietoa. Mutta kasvi näyttää hyvinvoivalta ja kukkii!


Tämä oli sen ensimmäinen kukka. Harjoituskappale, josta puuttuu yksi terälehti. Kuvassa myös vaaleanpunaiset villasukat.


Minulla on itse asiassa kaksi pienempääkin mansikantainta, jotka kasvoivat yhteisessä Rootrainers-lokerossa ja ovat edelleen samassa ruukussa. Tämä yksinäinen taimi on kuitenkin alusta asti osoittanut olevansa alfamansikkalaatua, primus inter pares. Tällaisen olisin voinut ostaakin.


Viime vuonnahan tein sen virheen, että istutin ostotaimet amppeliin ja päästin sitten ne kuivumaan. En tajunnut, miten paljon mansikka tarvitsee vettä, vaikka olin kasvattanut niitä parvekkeella aikaisemminkin. Nyt olen kastellut runsaasti.


Saapa nähdä, onko valoa ja lämpöä riittävästi marjojen tuottamiseen. Yhtenä vuonna minulla oli lasittamattomalla parvekkeella neljä metriä pitkä mansikkamaa altakasteluruukuissa. Sain myös satoa. Se tosin oli eteläpaveke Kehä I:n suuntaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti