maanantai 22. kesäkuuta 2015

10 kauneinta ruusua Hever CastlestaVierailin juhannusaattona Hever Castlessa, joka on Englannin vaimontappajakuninkaan Henrik VIII:n toisen vaimon Anne Boleynin ja hänen sisarensa Maryn lapsuudenkoti. Linnan vanhimmat osat ovat 1270-luvulta.Hever Castle sijaitsee Kentissä keskellä vaurasta ja viljavaa maaseutua. Linna oli koko lailla raunioina, kun varakas amerikkalainen William Astor hankki sen 1900-luvun alkuvuosina.


Linnan puisto on kokonaan Astorin rakennuttama. Hän teetti suuria maansiirtotöitä, joissa muun muassa rakennettiin laajahko tekojärvi.


Palaan puistoon ja siellä ottamiini kuviin todennäköisesti myöhemmin, mutta tässä alkupalana 10 Heverin kauneinta juhannusruusua.


Ruusuja sanotaan kasvavan Heverissä non 4 000, ja lajikkeitakin riittää. Varsinaisen ruusutarhan lisäksi ruusuja näkyy itse linnan seinustalla, muureja ja pylväitä elävöittämässä, pergoloissa ja muotopuutarhoissa. Kaikkialla siis.Ruusut kukkivat  kautta kesän, mutta juuri juhannuksen aikaan ne ovat kenties parhaimmillaan.


Olisin voinut kysyä ruusujen nimiä kierrosta vetäneeltä puutarhurilta, ja monessa oli myös nimilaput. Keskityin kuitenkin kuvaamiseen - suokaa anteeksi, että tarjoan pelkkää silmäkarkkia tiedon sijasta.Heverillä on myös oma ruusulajike, mutta se onnistui välttämään kamerani linssin.


Tästä ruususta puutarhuri sanoi, että se on maailman valkoisin ruusulajike. Tjaah, onkohan noin, ja mikä arvo se sitten on? Mutta suomalaista juhannusruusua tämä kyllä muistutti kaikkein eniten.


Oho, yksi unohtui! Tämä on esimerkki ruususta, joka kukkii monivärisenä:  nuput ovat eri sävyä kuin avautunut kukka, jossa usein on kahta eri väriä. Asialla on varmasti nimikin, minä vain en sitä tiedä. Näitä näkyi myös kotipuutarhoissa: kauempaa näytti siltä, kuin kasveja olisi ollut useita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti