lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kukkaraportti
Ruusupavut kukkivat! Ryntäsin kameran kanssa paikalle heti, kun ensimmäiset terälehdet avautuivat.


Vielä eilen kaikki nuput olivat kiinni.


Tänään ensimmäisistä pilkistää jo jotakin, mutta vielä ei oikein saa selvää, millaisia kukinnot ovat täysin avautuneina.


Ruusupapuni ovat hieman honteloita, joten kukatkin jäävät melko kauas toisistaan.


Tiikerililja on avannut lisää kukkia. On aika hauskaa, että toinen, täsmälleen samaan aikaan istuttamani tiikerililjan sipuli on kasvutahdissaan verkkaisempi. Sen kukista ei ole vielä yksikään auki. Saan ihailla kukkia pidempään.


No, tämähän on nähty. Kuvassa on kuitenkin ihan mukavat värit.Hajuherneet ovat selviytyneet hienosti istutuksen ja ikkunanpesun traumasta. Tässä näkyy, miten ne kiinnittyvät tiukasti tukikeppeihin ja tukiristikkoon. Tämä taimi on pidempikasvuista lajiketta.


Matalampi lajike on kasvattanut tukevammat, pensasmaisemmat taimet. Niihin verrattuna korkeampi lajike on hentoinen. Harkitsen jälkimmäisten uutta latvomista ja itse asiassa olen kokeeksi jo latvonut kaksi. Hiukan se aina hirvittää: entä, jos kasvi ei enää kasvakaan pituutta, kun katkaisin pääverson.

Hajuherneet eivät näytä vielä yhtään siltä, että ne joskus kukkisivat. Se ei haittaa: olen vahingossa järjestänyt niin, että kasvit kukkivat limittäin, aina pari laatua kerralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti