sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Uutta: sinivaulaNappasin yliopiston kasvitieteellisestä puutarhasta mukaani sinivaulan taimen, vaikka en edes kunnolla muistanut, miten se kukkii. Kun kuitenkin halusin miljoonakellojen rinnalle jonkin harvinaisemman kasvin, miksipä se ei olisi sinivaula. Oletettavasti kukat ovat siniset.


Kasvi oli tuettu kolmella kepillä köynnöstäväksi. Minulla on kuitenkin köynnöksiä jo tarpeeksi, joten päätin tehdä siitä amppelikasvin. Nopea googlaus osoitti, että myös minua viisaampien mielestä vaula sopii amppeliin ihan hyvin.


Laskin versot varovasti alas istuttamisen jälkeen vetämällä tukikepit yläkautta pois. Vaulalla ei ole kärhöjä, vaan sen lehtien varret kietoutuvat tuen ympärille. Siksi irrottaminen kävi varsin helposti, eikä mitään katkennut.


Vaulan lehdet ovat erikoisen muotoiset ja mielestäni kauniit.


Mustien amppeliruukkujeni multatila on niin matala, että vaula joutuu kasvattamaan uudet juuret pelkästään sivusuunassa. Silti amppeli onnistuu näyttämään massiiviselta. Ehkäpä kaksi käyttökautta riittää näille amppeleille, ja korvaan ne ensi keväänä uusilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti