sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Siivouspäivä!

Siivosin parvekkeellani pitkästä aikaa, noh, tavallaan ensi kertaa. Puhdistin ja öljysin puisen pöydän, imuroin ja pesin lattian. Ja ennen kaikkea hankkiuduin eroon kuihtuneista kasveita. Tai en ihan...


Otetaan nyt vaikka nämä helmililjat. Ne kukkivat aikansa, mutta vaikka jatkoin kastelua, myös lehdet nuutuivat. Jätin siis kastelematta.


Nyt irrotin paakut ruukuista ja rapsin mullat sipuleiden ympäriltä. Alkuperäiset sipulit olivat paisuneet muhkeiksi, mutta moni oli myös luonut viereensä muutaman uuden pikku sipulin.Tein sipuleista noin kymmenen ryppäitä ja käärin ne sanomalehteen. Seuraavaksi ne pääsevät viileään autotalliin. En ole vielä päättänyt, milloin otan ne sieltä ulos ja istutanko ne silloin ruukkuun parvekkeelle vai hyödänkö sisällä, mutta aivan varmasti aion kokeilla, saanko niistä kukkia.


Ja sitten lobeliat. Aika lohduttomalta näyttää. Kiskoin kuihtuneet kasvit ulos astiasta, mutta en saanut mitään vihjettä niiden kuolinsyystä. Multa ei mielestäni ollut liian märkää, muttei liian kuivaakaan.Ilmeisesti niille kuitenkin kävi kuten tällekin kasviparalle: juuret mädäntyivät liian kastelun takia, jolloin  varret katkesivat aivan tyvestä. Lobelianippu jäi käteeni, kun yritin irrottaa kasvia ruukusta. Onneksi muista istutuksista löytyi riittävästi täydennystä amppeliin.


Tältä lobelia-amppelini nyt näyttää. Paljon parempi, eikö?


Siivouksen tuloksena parvekkeelleni jäi muutama tyhjä ruukku ja tilaa uusille istutuksille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti