torstai 5. kesäkuuta 2014

Jalopelargoni




























En tiennyt, että nämä ovat nimeltään jalopelargoneja eli englantilaisia pelargoneja ennen kuin näin sen puutarhakaupan laskusta. Olin aikaisemmin puhunut vain kerrotuista pelargoneista viitaten isoihin, monikerroksisilta näyttäviin kukkiin.


Minulla on  ollut näitä aikaisemmin, mutta hiukan värikkäämpinä. Nyt halusin istutuslaatikolleni eteerisen, höytyväisen valkoisen keskipisteen. Kasveja on kaksi, taimien hinta oli 6,40 euroa kappale. Kuva on istutusvaiheesta.


























Kukat valloittivat nopeasti laatikon keskiosan vieden eteensä istutetuilta suikeroalpeilta melkein koko näkyvyyden. Mutta niistä tuli juuri sellainen romanttinen poutapilvi kuin pitikin.



Vaihtoehtona istutusta taimikaupassa suunnitellessani oli iso, valkoinen daaliapuska. Se oli kuitenkin aika jäykän näköinen tähän verrattuna ja olen valintaani tyytyväinen.


Jalopelargoni ei ole järin kestävä kukkija, siitä minulla on jo kokemustakin. Se ei jaksa kunnolla kukkia koko kasvukautta, vaan joudun todennäköisesti korvaamaan sen jollakin muulla kukkijalla loppukesästä.


























Mutta siihen asti nautin englantilaisen pelargonini kuohuista ja vienosta tuoksusta. Pelargonithan ovat kaikki hyväntuoksuisia. Nämä pelargonit tarvitsevat reilusti valoa ja kosteutta, mutta niitähän viljelylaatikossani on runsain mitoin tarjolla.

Kasvissa on vielä nuppuja, joten kukinta jatkunee tämänhetkisten mahtavien ryöppyjen jälkeenkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti