tiistai 6. toukokuuta 2014

Puutarhamyymälässä

Minulla ei ole pihaa enkä ole ollut parvekeistutustenikaan kanssa mitenkään kunnianhimoinen aiempina vuosina. Olen tyytynyt torilta ostettuihin kesäkukkiin ja sillä hyvä. En siis ole vuosiin käynyt missään puutarhamyymälässä muuta kuin kenties nappaamassa säkillisen multaa ovensuusta.

En tiennyt ollenkaan, millaisia puutarhamyymälät nykyään ovat.

Nehän ovat parhaimmillaan varsinaisia keitaita! Joskus aikojen alussa, kun asuin Jyväskylässä, kävin usein Viherlandiassa. Se on varmaankin kaikkien modernien puutarhakauppojen isoäiti. Siellä kiinnitettiin jo 20 vuotta sitten huomiota kasvien ja tarvikkeiden esillepanoon, luotiin tunnelmaa kukilla ja tavaralla, joka samalla oli myynnissä. Se oli uutta silloin.
Turun Viherlassila on sisätiloiltaan pienempi ja vaatimattomampi kuin Viherlandia (jossa en siis ole käynyt noin 20 vuoteen), mutta ideat ovat suunnilleen samoja. Viherlassilan isoa ulkotilaa rytmittävät patiomaiset käytävät, joiden varsille on koottu ajankohtaisia täkyjä. Ulkoreunalla on iso havuista ja pensaista koottu, "maisemoitu" alue kaartuine polkuineen ja japanilaisine puutarhoineen. Sieltä täältä löytyy pieniä keitaita, joiden tuoleille huonojalkaiset, helteen tai kasvipaljouden näännyttämät kävijät voivat istahtaa hengähtämään.Tämäntyyppisen alueen ylläpito vaatii niin paljon työtä, että sen täytyy olla myös puutarhurin harrastus ja silmäterä. Se ei ole pelkästään tehokas ja tuottoisa myymälä, mutta toivoa sopii, että se on myös sitä.Olisin saanut tämän bougainvillean lahjaksi autonkuljettajaltani, mutta en huolinut. Värisävy oli mielestäni liian räikeä.
Kuvat eivät tee oikeutta Viherlassilalle. Räpsäisin vain puhelimen kameralla muutaman kerran sieltä täältä, ja linssin eteen tietenkin valikoitui pääasiassa kukkivia kasveja.

Modernilla puutarhamyymälällä on tietenkin myös nettisivut, kanta-asiakasohjelma ja uutiskirjeitä. Viherlassilan nettisivuille pääset tästä: Linkki

p.s. Postaus ei ole tehty yhteistyössä Viherlassilan kanssa. Kaikki, mitä ostettiin, ostettiin rahalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti