maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kettu meni koloon


Kun perennani yllättäen selviytyivät talvesta, edessäni oli uusi ongelma. Kun en voi vaihtaa niille uutta, ravinteikasta multaa, miten huolehdin niiden lannoituksesta? Päätin kokeilla näitä puutarhan kesäpalloja.

Tikun terävällä päällä kaivetaan multaan kolo. Pallo pudotetaan koloon ja työnnetään paikoilleen tikun pallopäällä. Siellä sen on tarkoitus lannoittaa kasvia koko kasvukauden, noin puolen vuoden ajan. Suositeltu annostus on 2-3 palloa kasvia kohti. Yrtit tarvitsevat vähemmän kuin kukkivat kasvit.


Tässä kettu on juuri menossa kesäpikkusydämen koloon, käyttääkseni Temptation Islandista tuttua termiä. Lannoitusmuodon ongelma on se, että pallonen tosiaan riittää koko kasvukaudeksi, eikä kasteluvesi saisi enää sisältää lannoitetta. Minulla kun on ollut tapana lannoittaa kastelulannoitteella. Ehkä pitää tyrkkiä pallosia koloihin myös kesäkukille. Sen voi tietysti tehdä jo istutusvaiheessa, jolloin pallot jätetään ruukun pohjalle pienen multakerroksen päälle.


Kuten näkyy, kesäpikkusydämessä on jo kolme isoa lehteä ja neljäs ja viides tulossa.Kuunlilja sen sijaan näyttää jotenkin kärsivältä. Toivon, että kyse on lannoitteen puutteesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti