sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Talvea kohti


Näinkin rehevältä parvekkeeni päädyssä näytti vielä eilen aamulla, mutta eipä näytä enää. Siirsin vasemman reunan muhkean muratin sisään kukkapylvään päälle. Se näyttää olohuoneessa paljon isommalta kuin parvekkeella. Sisään pääsivät myös minisitrus sekä korituoli. Parvekkeella on jo niin kylmä, ettei siellä tule istuskelluksi.Karsin bataattien varret ja lehdet roskapussiin ja kaivoin kasvin juuret istutuslaatikosta. Yllättävän pienet juuret, kun ottaa huomioon kasvin koon. Miljoonakello saa jäädä kukkimaan, kunnes pakkanen sen vie.


Auringonvaloa on niin vähän, etteivät aurinkoenergialla toimivat keilat jaksa enää valaista kuin hetken. Keräsin ne pois varastoon vietäviksi. Puhdistin myös ruukkuportaan. Katsokaa, kuinka siisti se on koko kesän käytön jälkeen! Metallitarjottimet eivät ole vielä yhtään kolhiintuneet.


Ruukkuportaalla ovat nyt tämä kuunlilja, sinikukkainen tädyke ja yksi hopealanka. Saapa nähdä, miten pitkään sinnittelevät hengissä. Järjestin myös viljelylaatikon alatason, pesin tyhjät ruukut ja vein ne varastoon.


Parvekkeen vasenta nurkkaa hallitsee syysamppeli, jossa ovat tämä kukkiva koristepaprika, kaksi hopeaputousta ja yksi muratti. Kaikkien pitäisi kestää hiukan pakkastakin. Aika näyttää.Ja mitäs tässä sitten on? (Anteeksi epäterävä kuva.) Joo, jokin pätkä suikeroalpin juuriversoa näyttää jääneen multaan, kun kaivoin kasvit maasta. Ja siitä on sitten pungertanut esiin pieni verso. Ja toinenkin. Kuva-alan ulkopuolella vielä kolmas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti