torstai 2. lokakuuta 2014

No nyt on selleriä!


Viime viikolla marisin täällä sellerin puutteesta, tällä viikolla satolaatikosta löytyi yhtäkkiä neljä (4) mukulaselleriä! Olen sanaton.

Paitsi että enpäs olekaan. Satolaatikon sisältö oli: valtaisa, käärylekokoinen kaali, kaksi erittäin isoa porkkanaa, palsternakka, purjo, kaksi isoa punajuurta, ainakin 20 pientä sipulia, muutama sellerinvarsi, iso pussillinen lehtikaalia, kaksi maissintähkää ja mielenkiintoisen muotoinen ja värinen kurpitsa. Satolaatikon paino oli noin 6,5 kiloa.

Tämän pitäisi olla toiseksi viimeinen satolaatikko. Valitettavasti seuraava sattaa olla ihan oikeasti viimeinen.

Osuuspuutarhan jatko on nimittäin vaakalaudalla. Ongelmana on se, että aikaisin keväällä, kun suunnitelmat pitää lyödä lukkoon, sopia puutarhurin kanssa työsuhteesta ja ostaa siemenet, ei vielä tiedetä, miten paljon jäseniä lopulta saadaan. Tänä vuonna ei kertynyt niin monta maksajaa kuin toivottiin, joten talous meni kuralle. Tai ainakin oli maksuvaikeuksia.

Siksi osuuspuutarha pyrkii sitouttamaan mahdollisimman monet satolaatikon tilaajiksi jo nyt syksyn ja talven aikana.

Suosittelen osuuspuutarhaa lämpimästi ja olen jo itse käynyt ilmoittautumassa. Ehdotan, että sinä teet samoin, jos asut Turun seudulla ja herkulliset luomuvihannekset kiinnostavat. Jäsenyys ei edellytä mitään muuta kuin maksamista ja mahtavan satolaatikon noutoa kerran viikossa noutopisteestä. Talkootyö on vapaaehtoista, mutta sillä voi halutessaan korvata osan satomaksusta. Itse kävin pari kertaa kitkemässä ihan vain huvikseni. Ajomatka saaristoon on kaunis ja pellolla rauhallista.

Lisätietoa ja ilmoittautumislomake täällä:

http://osuuspuutarha.net/

Jaha, sen verran vielä täydennystä jälkeenpäin, että tuo kurpitsa on myskikurpitsa Futsu Black - onhan se tosiaan aika tumma väriltään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti