torstai 25. helmikuuta 2016

Lumikelloja ja kevätkylvöjä


Lumikellot ovat parhaillaan parhaassa kukassaan parvekkeellani. En tiennytkään, että niillä on kuperien, valkoisten lehtiensä alla narsissimainen torvi. Ehkei kaikilla lajikkeilla olekaan? Tällä nyt kumminkin on.


Aika söpöä, eikö totta? Kukat ovat aika isoja ja kauniita, mutta niitä on valitettavan vähän. Sipuleita oli pussissa muistaakseni kymmenen. Niistä heräsi kahdeksan. Kahdeksasta kaksi ei tuottanut lainkaan kukkia, vaan vain pari hyvin heikkoa lehteä.


Ainakaan tähän mennessä yksikään sipuli ei ole tuottanut enempää kuin yhden kukkavanan. Jos olisin tämän tiennyt, olisin istuttanut sipulit puolta pienepään ruukkuun. Istutusohjeita ei näköjään kannata tältä osin totella.Muissakin ruukuissa näyttää hyvältä. Etualalla kevättähteä ja takana sekä sivulla matalia tulppaaneja. Taimet vahvistuvat päivä päivältä.


Aloitin tänään myös kevätkylvöt. Kylvin Rootrainersiin hitaasti itäviä siemeniä eli amppelimansikkaa ja sinivaulaa. Muistatte ehkä, että sinivaulan siemenet ovat omaa tuotantoa. En kyllä odota kuin ehkä 10 prosentin itävyyttä, mutta sekin jo tuottaisi riittävät versot amppeliin tai pariin.


Sitten vielä siirsin muratin uuteen Lechuza-amppeliin ja vaihdoin kultaköynnöksen mullan.
Tässä tilannekatsaukseni tältä erää. Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!

3 kommenttia:

 1. Tosi nättejä ja mukavia nuo lumikellot! Kyllä kelpaa. Pitänee laittaa niitä ensi vuodeksi tulemaan omallekin parvekkeelle, niin ei tartte enää vain netissä toisten jakamista kuvista ihailla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa tosiaan! Pieni vaiva syksyllä, iso ilo kevättalvella!

   Poista
  2. ... etenkin, kun kukkivista lumikelloista voi tähän aikaan vuodesta joutua pulittamaan kukkakaupassa sellaiset 15 euroa!

   Poista