tiistai 10. kesäkuuta 2014

Poutapilvi




Poutapilven latinalainen nimi on euphorbia hypericifolia. Hankin kaksi tainta, yhden jalopelargonien kummallekin puolelle. Taimet maksoivat 4,50 euroa kappale.




Ajattelin, että ne toimisivat sopivana välittäjänä ja täydentäjänä kookkaiden jalopelargonien ja laatikon päädyn istutusten välissä. Ja niinhän ne toimivatkin. Onnistuin mielestäni laatikon kasvien soinnuttelussa ensikertalaiseksi melko hyvin.

Laatikon mittasuhteet olisivat sallineet keskelle korkeammankin kasvin. Ensi kesänä ehkä kokeilen siihen jotakin köynnöstä tai muuta isompaa. Pioni olisi aivan mahtava.



Poutapilvestä oli yllättävän vaikeaa saada tarkkoja kuvia. Valkoiset lehdet paloivat puhki käytännössä kaikissa kuvissa. Joo, en vain osannut, myönnetään.



























En ole aikaisemmin käyttänyt poutapilveä missään istutuksissa. Itse asiassa en ole mielestäni nähnyt sen taimia ollenkaan Turun torilla, mistä yleensä olen ostanut taimeni. Mutta nyt kävinkin puutarhamyymälässä juuri laajemman valikoiman takia. Minähän yhdistelin istutuksiin kesäkukkia ja perennoja, joita on torilla tarjolla vain vähän.


























Tässä poutapilvi kurottuu keltalehtisten suikeroalpien päälle.


























Tässä näkyy vielä poutapilven asema kokonaisuudessa. Poutapilven pitäisi kukkia keskeytyksittä koko kesän. Saapa nähdä, miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti