perjantai 18. syyskuuta 2015

Tämän syksyn jytkyVakuutan, että Livonsaaren Osuuspuutarhan tämän viikon satolaatikko oli ISO! Katsokaa nyt: valtava kaali, melkein yhtä iso, tiivis keräsalaatti. Mahtiporkkanoita, palsternakkoja, purjo, sipuleita, punaisia vahapapuja, kurkkuja, tomaatteja, lehtikaalia ja mustanpuhuva retikka. Olisi ollut varsisellerikin, mutta unohdin ottaa sen!


En ole enää edes yrittänyt käyttää koko laatikon antimia ennen seuraavan tuloa. Sehän olisi täysin mahdotonta. Tuosta kaalista pelkästään tulee kääryleitä koko pataljoonalle. Onneksi juurekset  säilyvät aika hyvin jääkaapissa. Olisi meillä viilennetty kellarikin, mutta niin kauan kuin jääkaappiin mahtuu, en viitsi viedä mitään sinne.


Jos jotakin jäin kaipaamaan niin valkosipulia. Onneksi tuli ostettua torilta taannoin koko letti kotimaista, luomulaatuista valkosipulia. Tämä taitaa muuten olla ainoa kuva, jossa myös palsternakat näkyvät edes vilaukselta.


Isoin porkkana painoi 510 grammaa. Sikäli kätevää, että kahdesta porkkanasta saa tehtyä koko porkkanalaatikkosatsin. Tuo vasemmalla retkottava retikka on laatikon uusi tuttavuus, retiisin sukulainen. Osuuspuutarhalaiset suosittelevat käyttämään sen salaattina purjon ja chilin kanssa. Suikaleiksi leikattua retikkaa liotetaan ensin vartin verran. Kastikkeeksi japanilaistyyppinen soijan, viinietikan, seesamiöljyn ja sokerin seos. Täytyypä kokeilla.
2 kommenttia:

  1. Mahtavia! :)
    Laatikollinen syksyn juureksia ja vihanneksia on kyllä mukavaa katsottavaa.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista