lauantai 5. syyskuuta 2015

Syklaamimeri


Hankin syklaamit alun perin parvekkeen sivuseinän Ikea-tangoille ripustamista varten. Olin kuitenkin tosi kiireinen (lue: väsynyt ja kipeä), enkä ehtinyt istuttaa niitä heti. Tyhjensin paperikassin väliaikaisesti Viljelylaatikon päälle. Sehän oli ollut melkein tyhjillään sen jälkeen, kun hajuherneistä aika jätti.


Ja näin siinä sitten kävi. Huomasin, että istutuslaatikosta kukat näkyvät paljon paremmin sisään kuin sivuseinän tangoilta. Piti vain käydä ostamassa yksi valkoinen syklaami lisää, että syklaamimeri oli (lähes) täydellinen. Vähän miettimistä tämä ratkaisu silti vaati, koska olin suunnitellut täyttäväni laatikon kukkasipuleilla kevättä varten, enkä ollut hankkinut sipuleita vielä.


Päätin sitten istuttaa sipulit toisaalle. Syklaamimeressä on mukana on kaksi valkoista, kaksi vaaleanpunaista, kaksi eri sävyistä pinkkiä ja yksi tummanpunainen minisyklaami. Istutuslaatikkon olisivat oikein hyvin mahtuneet myös isot syklaamit, mutta nämä ovat nyt näitä pieniä, kun tangoille ei olisi sopinut isompia.


Oikeastaan ehkä mahdollisesti tykkäänkin enemmän näistä miniatyyreistä. Ja joo, olisihan ne kukat voinut vähän huolellisemminkin istuttaa. Nyt välit ovat epätasaiset, kuten seuraavasta kuvasta hyvin erottaa.


Viljelylaatikon toisessa päädyssä on vanhastaan kaksi kirjavalehtistä murattia, jotka ovat kietoutuneet yhteen, ja toisessa päädyssä kesäpikkusydän. Tämä tiedoksi mahdolliselle uudelle lukijalle, joka ei varmaan kyllä saa tästä postauksesta sitä mitä etsii eli ideoita terassilleen.



Valkoiset syklaamit ovat yllättäen helpoimpia kuvattavia. Ei tarvitse kuin säätää automaattikameran valotusta vähän "himmeämmälle". Pinkkien syklaamien lehtiä ei ainakaan minun pikku kamerani kenno pysty mitenkään toistamaan luonnollisina. Niistä tulee pelkkää pinkkiä massaa.


2 kommenttia:

  1. Ihana syklaamimeri ja hienoja kuvia!
    Joidenkin punaisten sävyjen kuvaaminen on tosiaan vaikeaa. Minulla on viinin/tummanpunaisia lempikukkia, joista en vielä ole onnistunut ottamaan kuvia, joissa kaunis väri toistuisi oikeana.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Viikonloppu on ohi, mutta punaisen valokuvaamisen vaikeus jatkuu. Vika lienee siis enemmän tekniikassa kuin kuvaajissa. Hyvää viikkoa!

      Poista