torstai 13. elokuuta 2015

Ruualla saa leikkiä!Kauden seitsemäs satolaatikko sisälsi sekä keltaisia että punaisia tomaatteja sekä lajitelman avomaankurkkua. Kurkkuja kypsyy kuulemma sellaisella vauhdilla, että jäsenet saisivat viikonloppuna käydä poimimassa niitä ilman eri maksua. Myös sokerihernettä saisi napsia suuhun ja mukaan. Houkutteleva tarjous!


Ikean iso sininen kassi on juuri sopivan kokoinen satolaatikon kuljettamiseen. Kurkkua pitäisi korjata kolme kertaa viikossa, jotta kaikki kurkut saataisiin talteen sopivan kokoisina. Satolaatikoita taas täytetään vain kerran viikossa, eikä viileitä säilytystiloja ole. Siksi ylikasvaneita kurkkuja on jouduttu kippaamaan pellon laitaan. Jos niitä ei kerättäisi pois, uusien kurkkujen tuotanto estyisi.


Porkkanaa ja lehtikaalia saimme ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Toivottavasti porkkanat ovat yhtä ihanan makeita kuin aiempina vuosina  - en ole vielä maistanut. Kesäkurpitsa pääsee minttukeittoon ja lehtikaali joko johonkin muuhun keittoon tai palaver sauceen, johon dumppaan kaikki ylimääräiset lehtivihannekset.


Parsakaali on vähän epätavallista, mutta oikein maukasta lajiketta. Tapaan tehdä siitä kasvismunakasta. Kuten puutarhuri epäili, mekään emme ole saaneet koko valkosipulia käytettyä viikossa (häpeä kyllä), joten hänen säilytysneuvonsa tulevat tarpeeseen: jääkaappi ei kuulemma ole oikea paikka, vaan sipulit pitäisi säilyttää ilmavasti huoneenlämmössä. Kuoren pitää nimittäin mieluummin kuivua kuin homehtua. Kuvassa näkyvä salaatti on bataviaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti