torstai 27. elokuuta 2015

Quick fix: krysanteemit


Parvekkeella näytti tylsältä. Eihän siellä kukkinut mikään! Jos ei pientä orvokkiamppelia oteta lukuun. Pelkkiä vihreitä yrttejä kaikkialla. Niin kuin oreganoa, kuten tässä.


Nopea apu löytyi kahdesta pienehköstä, mutta runsaasti kukkivasta krysanteemista. Pallokrysanteemeiksi näitä ei ehkä ihan voi sanoa, koska kukat ovat isommat ja kasvi pienempi.


Aika syötävän suloisia kukkia! Alan ymmärtää, miksi kiiinalaiset pitävät krysanteemeja niin suuressa arvossa. Kyllähän niissä on samantyyppistä kauneutta kuin pioneissa ja daalioissa.


Nämäkin ovat viiden euron kertakäyttökukkia, mutta silti hienoja. Sijoitin toisen kukan kukkaportaalle ja toisen korituolin viereen pyöreälle pöydälle, josta se näkyy hyvin olohuoneeseen.




Väri on jotakin pinkin ja liilan väliltä. Torilla kukat näyttivät selvästi liiloilta, kotona ja etenkin kameran ikuistamana ne ovat vaaleanpunaisia. Sama se, pääasia, että sävy on kaunis.



2 kommenttia:

  1. Oi, kylläpä olet löytänyt suloisia krysanteemeja! Aivan ihania kuvia.
    Minä olen ostanut tähän mennessä kaksi, kasvit ovat ehkä isompia kuin nuo sinun, mutta kukat paljon pienempiä.
    Krysanteemit ovat minusta tosi kauniita. Italiassa niitä on aina syksyllä paljon tarjolla - haudoille vietäväksi pyhäinpäivän aikaan. Minäpä ostin niitä itselle ja nautin isoista palloista ja monista ihanista väreistä. :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Juu Sara, suloisia ovat, ja FB-keskustelussa hyvä ystäväni väitti, etteivät kuvat voi olla todellisia. Kyllähän blogi tietysti aina hiukkasen vääristää: valokuvassa kuvat ovat todellista kokoaan suurempia. Oikeasti nämä kasvit ovat melko pieniä. Mutta silti: krysanteemit ovat paljon enemmän kuin pallokrysanteemit, yhtään pallokrysanteemeja väheksymättä. Ne ovat mainioita piristäjiä pihoille ja portinpieliin. Mutta kun minulla ei ole pihaa, jota koristella, minulle sopii paremmin pienempi lajike.

    Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista