keskiviikko 19. elokuuta 2015

Ihana leikkokukka!



Hajuherneen sanotaan olevan ihana leikkokukka. Niinhän se kieltämättä onkin. Tämän ainoan kimpun maltoin leikata.



Oikein hieno, eikö? Myös tuoksu oli hieno, eikä lainkaan liian voimakas.



Ja sitten karu totuus: kukkakimppu on peräisin tästä pehkosta. Leikkasin hajuherneeni alas. Muistattehan, että osan kasveista piti olla lyhyttä, noin 55-60 cm korkeaa lajiketta, ja vain osan noin yli metriseksi kasvavaa?


Totuus oli tuo edellinen kuva plus tämä kuva. Tässä kuvassa on siis hajuherneiden "tyvipää", ja edellisessä kuvassa latva. Sekä kääpiölajike että "normaali" kasvoivat noin kaksimetrisiksi, osa ylikin.


Mutta eipä ruusupapu jäänyt huonommaksi. Tämän lajikkeen piti kasvaa noin 45-senttiseksi pensaaksi, joka on kaunis ruukussa terassilla. Juupa juu... En mitannut kasvia, mutta yli metrin se kyllä on.


2 kommenttia:

  1. Ihastuttava kimppu!
    Minä en alussa raskinut leikata hajuhernettä terassilta maljakkoon, mutta sitten luin, että kannattaa leikata, koska silloin kukinta jatkuu pidempään ja niinhän se tietysti onkin. Tuoksu on aivan ihana!

    VastaaPoista
  2. Aivan niin Sara - minä olen vasta aloittelija hajuherneiden kanssa, ja ensi vuonna teen monta asiaa toisin. Nyt kasvit tosiaan käytännöllisesti katsoen lopettivat jo kukintansa, kun en poiminut kuihtuneita kukkia/palkoja enkä leikannut maljakkoon.

    VastaaPoista