torstai 6. elokuuta 2015

Elokuun yöt


Asensin parvekkeelle jälleen aurinkokennolla toimivat Solvinden-valot. Iltaisin on mukava odottaa ja tarkkailla, milloin ne syttyvät. Valokuva ei anna asiasta ihan oikeaa käsitystä: tosiasiassa pitää olla jo melkein pimeää. Valo on himmeähkö ja pehmeä.


Suihkuttelen näitä daalioita pari kertaa päivässä, ja olenkin saanut kirvat pysymään kohtuullisesti kurissa, toisin kuin miljoonakellon tapauksessa. Muissa kasveissa ei kirvoja näy.


Yrteistä on turha yökuvia ottaa, eivät ne erotu. Sama vika on sinivaulassa. Hajuherneet taas ovat jo niin korkealla katonrajassa, että niitä on vaikea kuvata, eikä niissä enää mitään uutta kuvattavaa olisikaan. Parvekkeella eletään siis pientä taukoa, eikä blogin päivitystahtikaan enää varmasti yllä heinäkuun tasolle.

Osuuspuutarhasta tuli kyllä tänään taas mahtava satolaatikko, uusina antimina spagettikurpitsa, herneenpalkoja, lehtiselleri ja fenkoli. Lisäksi salaattia, iso kukkakaali, parsakaalia, sipulia, kurkkuja ja tomaatteja. Luovuutta tarvitaankin taas parvekkeen sijasta keittiössä, kun kaikille herkuille pitää keksiä käyttöä. Aniharvoin mitään menee hukkaan.

Päivän kasvissaalis jäi kuvaamatta, kun en yksinkertaisesti jaksanut työpäivän jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti