keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Varaa ensi kauden luomuvihannekset nyt!


Nyt on aika ilmoittautua ensi kaudeksi Livonsaaren osuuspuutarhaan!

Satokautta on pidennetty viikolla molemmista päistä ja satomaksu nostettu 250 euroon. Tarjolla on myös uusia vaihtoehtoja: satolaatikko vain joka toinen viikko eli Mini ja satolaatikot vasta elokuun alusta eli Loma. Lisäksi entiseen tapaan Tupla eli kaksi satolaatikkoa viikossa.

Ensimmäinen laatikko jaetaaan juhannuksen jälkeisellä viikolla ja viimeinen lokakuun puolivälissä.

Satolaatikoiden sisältö tietenkin vaihtelee satokauden edistyessä. Ensimmäiset laatikot ovat kevyempiä, mutta syksyn edetessä, kun siirrytään kurpitsoihin ja juureksiin, laatikoilla on painoa reippaasti enemmänkin kuin 5 kiloa. Ainakaan minulla ei ole ollut koskaan sitä tunnetta, etten olsi saanut rahoilleni vastinetta.

Useimmille osuuspuutarha tarkoittaa vain maksamista ja satolaatikon noutamista joka torstai jakopisteestä sekä tietysti herkullisten luomuvihannesten käyttämistä ruoanlaitossa. Itse tykkään tosi paljon mahdollisuudesta käydä pellon laidalla katsomassa, miten vihannekset voivat, ja rakastan kitkemistä. Kävisin useamminkin, jos kyyti järjestyisi helpommin. Puutarhuri Tuukka pitää hyvää huolta viljelyksistään ja haluaa tietää kävijöistä etukäteen. Lupa on kuitenkin aina irronnut. Usein Tuukka on ollut myös itse paikalla, jolloin on ollut mahdollisuus esimerkiksi kysellä viljelyn edistymisestä ja lajikkeista.

Ennakkoilmoittautumisia tuli sen verran, että toiminnan jatkuminen ensi kesänä on varsin varmaa. Kaikkien pitää kuitenkin vielä vahvistaa osallistumisensa ja valita satolaatikkotyyppinsä. Lisääkin jäseniä otetaan mieluusti.

Osuuspuutarha järjestää tiedotustilaisuuksia seuraavasti:

21.3. klo 14.00 Turun Kirjakahvilassa (Salla Tiitto ja Irina Saari)
23.3. klo 18.00 Turun pääkirjaston kokoustila 1 (Simo Annala ja Stina Akkola)
25.3. klo 19.00 Turun Kirjakahvilassa (Simo Annala ja Irina Saari)

Lisätiedot ja ilmoittautumislomake löytyvät täältä:

http://osuuspuutarha.net/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti