sunnuntai 15. helmikuuta 2015

5 Tulipa Mix




Tulipa mix eli tulppaanilajitelma oli nimenä pakkauksella, jonka nappasin pari viikkoa sitten mukaan Lidlissä käydessäni. Pari-kolme euroa oli tavaran hinta. Nämä leikkotulppaanit maksoivat kympin ruokakaupassa. Kuva on täky, jolla houkuttelen Facebook-ystäviä klikkaamaan blogiin :) Lidlin tulppaanit eivät toki vielä kuki, kaukana siitä.



5 Tulipa Mix näyttää tältä. Keramiikkainen kulho siinä näyttäisi olevan, ja luvataan, että sisältä löytyy viisi tulppaanin sipulia.



Hoito-ohjeet ovat tässä. Tulkitsenkohan nyt oikein, kun käsitän, että sipulit tökätään multaan, kastellaan desillä vettä ja sitten jätetään viikoksi pimeään? Lämpötilan pitäisi tuolloin olla +10 asteen tienoilla.



Yllätyin havaitessani, että mukana oli myös multa.



Jotenkin minusta tuntuu, eittei joka sipuli lähde kasvamaan. Vai mitä tuumitte?




Tässä sipulit istutettuina.



Palautin koko kulhon pahvipakkaukseen ja teippasin sen kaksinkertaiset kannet takaisin kiinni. Päättelin, että se on kätevin keino  järjestää sipuleille pimeää. Sitten vein kulhon parvekkeelle. Juuri nyt parvekkeellani on kuin onkin + 10 astetta, mutta yöllä oli -1. Kulho yöpyy ikkunan lämpimämmällä puolella. Nyt sitten vain odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti