sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Hengissä!


Käyn edelleen mielelläni parvekkeella tunnelmoimassa. Tällä hetkellä siellä on plus viisi astetta lämmintä. Joulun aikaan lämpömittari näytti kylmimmillään vain muutaman pakkasasteen, vaikka ulkona oli miinus kymmenen, ehkä ylikin.


10 päivän talvilomani aikana oli tiettävästi ollut ihan reipas pakkanen. Pikkusyklaamien kukat olivatkin lakastuneet, samoin valtaosa lehdistä. Poimin kuolleet osat pois, lisäsin juurakoille hiukan multaa ja rekisteröin useita nuppuja ja lehtien versoja. Näinköhän kasvit selviytyvät koko talvesta?


Joulukuusi pärjäsi näköjään loistavasti myös ilman vettä. Kyllä siitä muutama neulanen putosi, kun paketoin sen vanhaan suihkuverhoon ja kannoin pihan perälle, mutta monta kertaa kuusi on ollut tätä huonommassa kunnossa jo jouluaattona.


Hopealangat näyttivät voivan aivan hyvin. Tädyke oli täysin kuollut, ja muratit pudottivat lehtiään, kun ravistelin niitä. Sitruspuun hedelmät olivat jäätyneet piloille. Kuorien sisällä oli pelkkää vetistä mössöä. Myös valtaosa puun lehdistä oli kuollut, ja moni oksakin näytti pystyyn kuivuneelta. Saattaa se tuosta vielä virotakin, ellei tule kovempia pakkasia. Aika näyttää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti