keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulupuu


Tänä vuonna pystytin  joulukuusen parvekkeelle.  Siinä on puolensa: neulasia ei tule sisätiloihin ihan niin paljon ja allergisilla on helpompaa. Se säilyy myös pidempään hyväkuntoisena viileässä eikä vettä tarvitse lisätä jalkaan ihan koko ajan.Mutta on myös huonot puolet: raikas kuusentuoksu ei täytä kotia. Kuusi ei myöskään ole samalla tavalla koko joulukodin keskipiste kuin olohuoneen puolelle pystytetty puu.


Tavallisesti olen ostanut joulukuusen parin korttelin päästä kuusikauppiaalta. Hinta on yleensä ollut 50, joskus jopa 80 euroa. Kuusi on ollut iso, kahdestaan kannettavaa mallia.


Parvekkeelle sopii kuitenkin parhaiten pienempi, noin 1,5 metrin korkuinen kuusi. Kun sen panee jalkaan parvekepöydälle, koko kuusen näkee hyvin olohuoneesta.


Tämän vuoden kuusi on erittäin hyväkuntoinen ja tuore. Sen oksat ovat joustavat ja neulaset pehmeitä. Maksoin siitä puutarhamyymälässä 18 euroa. Kasvatettu sen on ihan varmasti, mutta missä maassa, en osaa sanoa. En kysynyt.
Lapsuudenkodissani kuusi koristeltiin vasta aattona. Pidin itsekin säännöstä pitkään kiinni, mutta en enää. Olisin voinut koristella puun vaikka heti hankkimisen jälkeen eli pari viikkoa sitten. En vain ehtinyt.


Valtaosa koristeistani on peräisin Tampereen Kehräsaaresta, Joulupuu-kaupasta. Minulla oli pitkään tapana ostaa sieltä pallo tai pari aina kaupungissa käydessäni. Sittemmin olen lipsunut periaatteesta.Tänä vuonna kuuseen asti pääsivät punaiset ja valkoiset koristeet sekä vihreät käpyset. Kuusen paraatipuoli on olohuoneeseen päin.
Hyvää ja rauhallista joulua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti