sunnuntai 16. marraskuuta 2014

KynttilälyhdytHalusin talveksi parvekkeelle aidot kynttilälyhdyt siitä huolimatta, että tuskin jaksan niitä kovin usein sytytellä. Stockmannlla oli messinkilyhtyjä kanta-asiakastarjouksessa, mutta "säästin" noin 20 euroa ostamalla nämä edullisemmat lyhdyt normaalihinnalla.


Minusta tämä hiukan ylöspäin kapeneva muoto on kauniimpi kuin täysin suorakulmainen.


Sijoitin kolme lyhtyä tasaisin välimatkoin koukkuihin. Kynttiläkruunu ei oikein sovi uuteen kokonaisuuteen, joten siirrän sen luultavasti takaisin olohuoneeseen.


Tarjolla on paljon kauniita ja romanttisia lyhtymalleja, mutta päädyin silti näihin, koska koristeellisuutta riittää parvekkeellani muutenkin. Ainakin niin kauan kuin kasvit pysyvät hengissä.


Pimeän tullen lyhdyt valaisevat yllättävän huonosti verrattuna led-valoihin, joita en myöskään ole hylkäämässä. Päin vastoin hankin luultavasti kesäisten kukkavalojen tilalle jouluvalot, kunhan löydän sopivat. Lyhtyjen ja valoketjun vaihtaminen keskenään käy käden käänteessä, kun koukut ovat valmiina.

Niin kauniita kuin aidot kynttilät ovatkin, ne kuuluvat erityistilanteisiin. Koukusta riippuva lyhty on  kohtalaisen kiikkerä. Lyhdyn luukun avaaminen ja kynttilän sammuttaminen vaatii vakaata kättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti