maanantai 4. elokuuta 2014

Ruukkuporras in action


Tässä näkyy Kekkilän Ruukkuportaan nerokkuus. Vaikka kasvit ovat ruukuissa, joiden multatila on pieni ja jotka siksi kuivuvat nopeasti, ne voi huoletta jättää päiväksi pariksi omiin oloihinsa helteelläkin. Syy on yhteinen, tilava kasteluallas.Suojaruukut on kuitenkin poistettava, jotta kasvit saavat vettä ruukun pohjan reikien kautta. Tänä kesänä olen vielä käyttänyt osittain vanhoja muoviruukkuja ja suojaruukkuja, mutta ensi kesäksi kenties hankin perinteiset terrakottaruukut, jotka sopivat tämän tyyppiseen kasteluun hyvin.Kullekin ruukkuportaan hyllylle mahtuu parin sentin kerros vettä. Janoiset kasvit imaisevat sen helteisen päivän aikana tyhjiin, mutta pärjäävät niine hyvineen vielä seuraavan päivän.


Olen erittäin tyytyvinen myös Visor Queen -parvekeverhoihin, jotka päästävät valoa läpi, mutta suojaavat parveketta ja sen kasveja turhalta paahteelta. Poissaoloni ajaksi olen laskenut kaikki verhot alas siinä toivossa, että kasvit kuluttaisivat heikommassa valossa hieman vähemmän vettä.

Parvekkeelleni ei itse asiassa paista aurinko kovin pitkään päivittäin, mutta silloin kun paistaa, siellä on kuuma. Kasvien juuret eivät kai tykkää yhtään siitä, että aurinko porottaa niihin. Oikeastaan niiiden pitäisi mieluiten olla parvekkeen kaiteen alla viileässä ja turvassa. Siinä ehkä syy joidenkin istutusteni huonovointisuuteen.

Kirvoista näytän päässeen lähestulkoon eroon suihkuttelemalla kasveja ahkerasti vedellä ja poistamalla pahiten kärsineet kasvit suosiolla. Juuri nyt parvekkeella näyttäisi olevan kaikki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti