torstai 17. heinäkuuta 2014

Kitkentää ja satolaatikoita
Osuuspuutarhan kausi on nyt täydessä vauhdissa. Viikon satolaatikko oli täynnä painavaa asiaa: iso kyssäkaali, muhkea salaatinkerä, nippu sipuleita, kaksi kookasta kesäkurpitsaa ja lisäksi uutta: mangoldi ja varhaiskaalin kerä. Yrttiruukussa kasvoi tällä kertaa tilliä. Jotkut kai saivat tomaattejakin, mutta meille ei niitä tässä jaossa tullut. (Valitan puhelinkuvan huonoa laatua.)Kävin viime sunnuntaina taas kitkemässä. Tuloksena oli näin muhkea kasa rikkaruohoja! Sipulimaa oli päässyt hieman villiintymään. Rikat olisi kuulemma voinut jättää rivien väleihinkin, mutta minusta niitä oli niin paljon, että ne häiritsivät viljelykasveja.Nähkääs nyt, miten tuohon tuollaiset rikkamäärät olisivat mahtuneet?Luomutuotannossa ei käytetä kasvinsuojeluaineita eli rikkaruohomyrkkyjä, ja siksi kitkemisellä on kiire keskikesällä, kun rikkaruohot alkavat päästä niskan päälle kaikkialla yhtä aikaa. Osuuspuutarhan työvoima ei tahdo riittää kitkemiseen, koska sadokorjuu ja satolaatikoiden pakkaaminen vievät runsaasti aikaa. Monet penkit on suojttu rikkaruohoilta muovilla, kuten tässä kurkkupenkit.En osaa sanoa, mikseivät useammat ole hoksanneet kitkemisen ihanuutta. Paikalle vääntäytyminen toki vaatii hieman viitseliäisyyttä: meillä on pellolle 45 minuutin ajomatka. Saaristomaisema on huikean kaunis!
En minäkään totta puhunen siellä mitenkään usein käy. Tässä kasvaa maissia.


2 kommenttia:

  1. Voi kun minäkin hoksasin kitkemisen ihanuuden! Meille saisi tulla kitkemään. Lapsena kätkettiin kesäkauden pitkiä turnipsipeltoja. Sen kai riitti. Kukista voisi päätellä, että sinulla on valtava parveke, mutta ymmärsin, ettei ole. Se on sitten upeassa käytössä! Annikki

    VastaaPoista
  2. Jep, parvekkeeni koko on 110 x 400 cm ja valtaosa kasveista on 110 x 200 cm:n alalla. Eli kyse on 60-luvun alun kapeasta, mutta pitkäänmallisesta parvekkeesta. Toiseen päätyyn ei ole voinut laittaa juurikaan istutuksia parvekelasien kääntymissäteen ja nojatuolin takia.
    En minäkään tyttönä kitkemisestä juuri välittänyt. Koska se oli pakko, sitä oli tehtävä keskellä päivää eikä käsiä ja polvia tajuttu suojata millään. On ihan eri asia kitkeä lempeänä kesäiltana hyvät hanskat kädessä ja remppahousut jalassa.

    VastaaPoista