maanantai 31. maaliskuuta 2014

Tervetuloa osuuspuutarhaan!

Livonsaaren osuuspuutarha ottaa jälleen uusia jäseniä. Jos kiinnostaa, käy lukemassa lisää ja täyttämässä ilmoittautumislomake osuuspuutarhan nettisiuilla: Livonsaaren osuuspuutarha.

Osuuspuutarha tarvitsee 70-100 jäsentä pystyäkseen toimimaan kannattavasti. Viime kesänä meitä oli noin sata, mutta osa on jäänyt pois, joten uusia jäseniä tarvitaan.

Osuuspuutarhan pellot sijaitsevat Naantaliin kuuluvalla Livonsaaren saarella, jonne on kaunis noin 45 minuutin ajomatka Turusta. Pellot on vuokrattu käsittääkseni Livonsaaren yhteisökylältä.

Osuuspuutarha toimii niin, että osuusmaksua ja vuosittaista satomaksua vastaan jäsen saa satokautena kerran viikossa satolaatikon, joka noudetaan jakopisteestä. Itse asun Turun keskustassa, ja minulla on aina ollut kävelymatka noutopaikkaan. Satolaatikon sisältö luonnollisesti vaihtelee sen mukaan, mitä satoa sillä viikolla on korjattu. Kokemukseni mukaan laatikon sisällön ehtii juuri ja juuri käyttää viikossa, ja jos ei ehdi, voi säilöä. Eikä se nyt ole niin kovin vaarallista, jos joku nuutunut mangoldinlehti menee roskikseenkin.

Pelloilla järjestetään keväisin istutustalkoita, alkukesällä kitkemistalkoita ja syksyllä sadonkorjuuotalkoot. Osan satomaksustaan voi myös maksaa työllä, joka tarkoittaa yleensä sadonkorjuuapua satokaudella. Talkoisiin ei ole pakko osallistua. Valtaosa jäsenistä ei osallistu.

Itse rakastan kitkemistä, ja sitä osuuspuutarhan pellolla riittää. Alla muutama kuva viime kesältä.

Kurpitsa kukkii.

Punajuuripenkki ennen kitkentää...

Ja kitkennän jälkeen.

Alkukesän satolaatikon antia: sipulia, salaattia, avomaankurkkuja, kesäkurpitsaa, kyssäkaalia, lehtikaalia, basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti