keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Back to basics

Tässä näkyy parvekkeen uusi, pinnoitettu lattiapinta sekä Ikeasta hankkimani matto.
Palkki pitää päätyseinää paikallaan.


Palkki maalataan myöhemmin valkoiseksi.Narsissit heijastuvat parvekkeen etuseinään.
Seinät maalattiin hohtavan valkoisiksi.
Rapattu ja peltipinta kohtaavat nurkassa.


Lattian hilseilevä keskiharmaa maalipinta vaihtui remontissa kauniiseen, hiutalekuvioituun vaaleanharmaaseen. Sivuseinnät, etuseinä ja katto saivat hehkuvan valkoisen värin. Ikkunaseinä oli jo aiemmassa remontissa päällystetty valkoisella pellillä. Pinnat näyttävät nyt oikein raikkailta.

Yksi remontin syistä oli se, että rakennusvaiheessa oli unohdettu jättää liikuntasauma talon päädyn ja parvekkeen väliin.Vesi ja jää olivat tunkeutuneet rakenteisiin ja aiheuttaneet niihin hiushalkeamia. Jos ymmärsin oikein, pääty oli tavallaan hiljalleen irtoamassa muusta talosta. Tämän takia päädyn parvekkeisiin pultattiin järeät teräspalkit, joiden tarkoitus kai on pitää pääty paikoillaan.

Parvekkeen matoksi kaavailin ensin ruudullista räsymattoa, jonka olin kauan sitten kantanut vinttiin odottamaan seuraavaa lasitettua parveketta. Se oli kuitenkin erittäin likainen. Havaitsin Ikeassa, että saisin uudet matot halvemmalla kuin vanhan pesetys olisi maksanut. Kertakäyttökulttuurin edistäminen hiukan hirvitti, mutta hinku saada parveke mahdollisimman nopeasti kuntoon oli niin iso, että ostin kuin ostinkin kaksi pitkänukkaista tekokuitumattoa. Toinen niistä on jo paikoillaan ja tuntuu ihanalta jalan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti