lauantai 29. maaliskuuta 2014

Infraa: parvekelasit ja -verhot

Meille tuli kuin tulikin lasitettu parveke, vaikka ensin sitä vastustin. Ratkaisevaa oli oivallus, että vaikka joutuisin luopumaan muhkeista, koko parvekkeen mitalta talon seinää alas laskeutuvista lobeliaputouksistani, voisin vastaisuudessa istuttaa putoukset amppeleihin. Perustaisin riippuvat puutarhat!

Niinpä sitten tilasin isännöitsijän suosittelemat Nika-parvekelasit. Suokaa anteeksi, että ne kuvissa ovat jo hiukan pölyyntyneet. Ne asennettiin ennen joulua ja pesin ne silloin, mutta sen jälkeen on jo moni auto pöllyttänyt hiekkaa Koulukadulla.

Lasien asentaja teki erittäin huolellista työtä. Lasien väleihin on jätetty noin millin raot huurtumisen estämiseksi, eivätkä lasit tosiaan ole huurtuneet. Parveke on tietenkin pysynyt koko talven tosi siistinä, eikä kevättä ole tarvinnut aloittaa lakaisemalla talven aikana kertyneitä risuja ja roskia  märältä lattialta.










Vähintään yhtä olennainen uutuus ovat verhot, jotka tilasin saman asentajan kautta. En ollut ajatellut tarvitsevani verhoja ollenkaan, mutta törmäsin niihin, kun tutkin netissä, mitä "asusteita" Nika-laseihin olisi tarjolla. Päättelin, että ne ratkaisisivat monta parvekkeen pulmaa.

- Viileämpi parveke. Lasitettu parveke tulee helposti kasveille liian kuumaksi kesällä. Näissä Visor Queen -laskosverhoissa on "pihan puolella" pinnoite, joka heijastaa auringon säteilyä takaisin. Jää nähtäväksi, miten paljon tämä vaikuttaa.

- Vähemmän katupölyä. Ellei minulla olisi verhoja, parvekkeen viilennys pitäisi hoitaa avaamalla laseja kesäkuumalla. Tämä taas päästäisi katupölyn sisään. Nyt voin ehkä pitää laseja ainakin pääosin kiinni myös kesällä.

- Ei sadetta sisään. Sateella parvekkeelle tietysti sataa sisään, jos joudun jättämään lasit auki esimerkiksi viikonloppumatkan ajaksi. Jos lasit voi pitää kiinni, tältäkin vältytään.

- Ei häikäisyä. Parvekkeella istuskelu ei ole mukavaa, jos aurinko paistaa suoraan silmiin. Verhoja voi siirtää tarpeen mukaan häikäisysuojaksi.

- Vähemmän melua. Jälleen seurausta siitä, että parvekelaseja voi verhojen ansiosta pitää enemmän kiinni. 

Kuvista ei näy kunnolla, että verhoja voi säätää sekä ylä- että alareunasta portaattomasti. Niillä saa aikaan tosiaan aivan täsmäsuojauksen. Ne eivät ole pimentävät, vaan niiden läpi näkee jonkin verran. Saavatko kasvit riittävästi valoa, jos verhot ovat alhaalla/kiinni, en osaa sanoa. Tätä pitää kokeilla kesän aikana.

Suurin yllätys oli kuitenkin, miten tyylikkäiltä verhot näyttävät asunnon sisältä katsottuna. Ne tekivät surkeasta pikku parvekkeestani kerralla luksusta!

1 kommentti:

  1. Parvekelasien asennus on kyllä meilläkin osoittautunut oikein hyväksi ratkaisuksi ja pitää parvekkeen mukavan siistinä. Täytyykin muistaa lähiaikoina tilata huolto parvekelaseille, kun alkaa olla jo jonkin verran niillä ikää. Olen ihan samaa mieltä, että alhaalta ja ylhäältä säädettävät verhot toimivat tosi kivasti ja ovat tyylikkäät.

    VastaaPoista